Caffè Jelzio

Over ons

over Jelzio

De start van Caffè Jelzio

Over

Wat in 2013 begon met een Latte Macchiato, werd vervolgens de start van dit bedrijf.

Het idee om een bedrijf in koffiebonen te starten kent een geschiedenis. Het is ontstaan met de herinneringen aan mijn oom, waar ik mee opgegroeid ben. 

Toen dit idee ontstond moest ik gelijk terug denken aan hem. Hij was een groot liefhebber van koffie en Italië, het land waar hij over sprak als hij het had over een goed bakje koffie.

Mijn allereerste bakje koffie heb ik samen met hem gedronken, wij zijn gestart met een latte macchiato. Wat mij is bijgebleven is dat het een verrassende en lekkere smaak had. Samen maakten wij het onze missie om iedere keer wat nieuws op het gebied van koffie te proberen.
Zo is mijn interesse en liefde voor koffie met de jaren gegroeid. 

De naam van het bedrijf, Caffè Jelzio, is geïnspireerd door de italiaanse taal en is een eerbetoon aan mijn oom Jelco. 

Ons verhaal

story

Waarom duurzame koffiebonen?

De koffiebonen worden verbouwd in landen waar boeren werken onder slechte omstandigheden. Wij vinden het belangrijk dat de koffietelers en de boerengezinnen een eerlijke prijs krijgen voor hun bonen.

Doordat wij hebben gekozen voor duurzame koffiebonen, hebben deze gezinnen en koffietelers een betere toekomst en dragen wij samen bij een beter milieu.

Werkwijze

Proces

Het proces van bes tot boon

Van bes tot boon

Van bes tot boon

Een koffieplant heeft 3 tot 5 jaar nodig voordat het begint te groeien en er bessen aan komen te hangen.

Het droogproces

Het droogproces

Het droogproces om de bessen te laten drogen kan op twee manieren. Ze worden in zijn geheel in de zon gelegd of ze worden in het water ontdaan van hun vruchtvlees.

Gebrand tot boon

Gebrand tot boon

Nadat het droogproces is voltooid word de boon op de slow roast-methode gebrand. Hier worden de bonen gedurende 14 tot 16 minuten verhit tot 200 graden. Hierdoor haal je de beste kwaliteit uit de koffieboon.

Geniet van koffie

Geniet van koffie

Nadat de bonen zijn gebrand worden ze direct vacuüm verpakt in speciale zakken waar de aroma zijn waarde behoud en u kunt genieten van een heerlijk vers kopje koffie.

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance

Houden zich bezig met duurzaamheid voor de wereld door de natuur te beschermen en het leven van de boeren en koffietelers te verbeteren.

UTZ gecertificeerde koffie

UTZ gecertificeerde koffie

Legt de focus op het verbeteren van landbouwmethoden en de arbeidsomstandigheden, maar hebben ook aandacht voor natuurbescherming.